Ga naar hoofdinhoud

Advisering van bedrijven en overheden

Onze ervaren en klantgerichte experts denken graag met u mee. Of het nu gaat om de technische en financiële haalbaarheid, de beschikbaarheid van biomassa, de logistieke aspecten, de markt voor biobased producten, of board room advisering. Door onze specialisatie in biogrondstoffen en de vele projecten die we uitvoeren bent u verzekerd van up-to-date kennis en een betrouwbaar en inspirerend advies.

Projectontwikkeling

We brengen onze kennis graag in praktijk en zijn betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van een groot aantal installaties voor bio-energie en groene grondstoffen. Vanaf het eerste idee tot en met implementatie assisteren we met technische en financiële expertise. Met onze kennis van wet- en regelgeving verzorgen we ook vergunningaanvragen. We ontwikkelen businessplannen op basis waarvan financiering kan worden aangevraagd. Ook kunnen we u assisteren met het aanvragen van investerings- en exploitatiesubsidies zoals SDE++.

Duurzaamheidsanalyses

De inzet van biogrondstoffen is een belangrijke stap richting een duurzame samenleving. De gestelde duurzaamheidseisen aan biomassa zijn daarbij belangrijk. Voor onze klanten voeren we broeikasgasreductie berekeningen uit op basis van de Europese richtlijnen. Om inzicht te krijgen in de milieueffecten beschikken wij over gespecialiseerde software voor levenscyclusanalyses (LCA’s). Ons werkveld bestrijkt verder cycle costing (LCC’s) en socio-economische analyses. Ook op deze wijze helpen wij onze klanten een zinvolle invulling te geven aan de circulaire economie.

Voorlichting & branding

Hoe betrek je burgers bij de transitie naar duurzame energie en groene producten? Hoe breng je succesvolle innovaties over het voetlicht en hoe zorg je dat deze onderdeel worden van het onderwijsprogramma? Hoe interesseer je consumenten voor biobased producten? Het zijn allemaal vragen waar wij ons dagelijks mee bezig houden en vanuit diverse projecten ervaring mee hebben opgedaan. Variërend van voorlichtingscampagnes op internet, wiki-websites voor onderzoekers tot en met het ontwikkelen van serious games voor de mobiele telefoon.

Beleidsstudies & scenario ontwikkeling

Wij ondersteunen regionale, landelijke en Europese overheidsinstanties bij het aanpassen en vormen van hun beleid. Zo zijn we actief bij het opstellen van de Regionale Energie Strategie en de Transitievisie Warmte. Maken we uitgebreide routekaarten voor de introductie van biogrondstoffen in de chemische industrie. En geven we de EC inzicht in de wijze waarop biologische wetenschappen kunnen bijdragen aan biobased innovaties.

Co2-handel en CCU

Al sinds 1998 ontwikkelen we emissie-reductieprojecten. Eerst met ons portfolio van biowarmteketels in Tsjechië (Joint Implementation) en vervolgens in Brazilië (CDM). Onze carbon consultancy service helpt klanten bij het verkrijgen van carbon credits via systemen als VCS, Gold standard VER en CDM. In de Nederlandse markt werken we aan innovatieve projecten waarbij CO2 wordt afgevangen, opgeslagen en gebruikt (CCU). Deze projecten worden gestimuleerd door de SDE++-regeling.

Due diligence

Voor investeerders, financiers en projectontwikkelaars voeren wij zeer regelmatig due dilligence opdrachten uit. Het betreft zowel nieuwe innovatieve processen, als ook bewezen technologieën en bestaande installaties. In samenwerking met onze RTD-afdeling kunnen we een gedetailleerde (proces)technologische analyse maken. Waarbij we ook de financiële haalbaarheid, de biomassacontracten, de afzet van producten, de milieu aspecten en vergunningen in kaart brengen.

Neem nu contact op

Samen bespreken we de mogelijkheden voor een oplossing op maat voor uw bedrijf

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.

Back to top