Ga naar hoofdinhoud
Dashboard van bio-raffinaderijen

Het dashboard laat de distributie van chemische en materiaal gedreven bio-raffinaderijen in de EU zien. ©EU 2021

Deze drie onderzoeksresultaten voorzien experts, beleidsmakers en de industrie van nuttige informatie om een goed geïnformeerde benadering te kiezen voor de bioeconomie.

Zo laat de Marktinformatie over de bio-based chemicaliën een benadering voor data verzameling zien, die niet (volledig) beschikbaar zijn in statistiek en met bronnen van verschillende kwaliteit. Het biedt ook marktdata voor 50 representatieve bio-based chemicaliën.

Het rapport over waardeketens laat zien welke factoren het meest waarschijnlijk een impact hebben op de productiekosten van bio-based chemicaliën, plastics en farmacie in Europa, zodat processen verder kunnen worden geoptimaliseerd. Hierbij zit ook een top-down mondiale analyse van de markt en productievolumes van bio-based producten.

Het bio-refineries dashboard presenteert een overzicht van 298 bio-raffinaderijen in de EU en daarbuiten. Met het interactieve dashboard kan men inzicht verkrijgen in de huidige status van de bioeconomie door te filteren op een specifieke grondstof, locatie, etc. Het werk gerelateerd aan de bio-raffinaderijen draagt bij aan de activiteiten van de recent opgezette werkgroep Bio-raffinaderijen van het International Bioeconomy Forum.

Belang van de bio-economie in Europa

De bioeconomie helpt om innovatieve, hoogwaardige producten te maken die bijdragen aan de transitie naar een duurzamer Europa. Via het European Bioeconomy Strategy and action plan, streeft de EU ernaar om de volledige potentie van de bio-based sectoren te benutten en om het concurrentievermogen en de banenmarkt van Europa te stimuleren. Echter, beleidsmakers hebben betrouwbare data nodig om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen.

De JRC onderhoudt sinds 2017 het European Commission’s Knowledge Centre for Bioeconomy. De JRC gebruikt hiervoor de expertise van verschillende bronnen, zoals de bioeconomie experts bij BTG, om de status, voortgang en impact van de bioeconomie vast te leggen.

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.

Back to top