Ga naar hoofdinhoud

Energietransitie

Re4Industry

In het Re4Industry project worden energie-intensieve industrieën in Europa begeleid naar de toepassing van hernieuwbare energie in hun productieprocessen en faciliteiten. Samen met projectpartners ontwikkelt BTG een langetermijnstrategie met concrete actieplannen voor verschillende sectoren van de energie-intensieve industrie op het pad naar een totale decarbonisatie richting 2050.

 

Bio-economie

Tech4biowaste

In Nederland en Europa komen jaarlijks grote hoeveelheden bioafval vrij, zoals groenafval uit tuinen en plantsoenen en voedselresten van huishoudens, restaurants en voedingsmiddelen industrie. Bioafval is een belangrijke grondstof voor de circulaire economie en er zijn diverse technologieën beschikbaar voor omzetting van het bioafval in nuttige producten. In het Tech4Biowaste project wordt een complete database ontwikkeld waarin niet alleen bestaande, maar ook nieuwe veelbelovende technologieën voor het gebruik en valorisatie van bioafval worden opgenomen.

 

Duurzaamheid

Groengoud

BTG heeft in het Groengoud project een volledige LCA uitgevoerd om de milieu-impact te bepalen van bioraffinage van pyrolyse-olie, waarbij de pyrolyse-olie wordt gefractioneerd en toegepast als houtmodificatiebehandeling ter vervanging van fossiele creosoten. Uit de LCA blijkt dat het gebruik van pyrolytische suikers als houtmodificatiebehandeling aanzienlijk lagere milieueffecten geeft dan de op fossiele brandstoffen gebaseerde creosoten. De resultaten zijn gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

 

Neem nu contact op

Samen bespreken we de mogelijkheden voor een oplossing op maat voor uw bedrijf

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.

Back to top